De Grote Hamersma

Sinds De Grote Hamersma 2017 schrijft en proeft Esmee Langereis mee met Harold Hamersma. Het aantal wijnen dat ingestuurd wordt, is alsmaar groeiende. In 2016 waren dat er duizenden, waarvan er uiteindelijk meer dan 3000 in de gids belandden.

Harold en Esmee doen (bijna) alles samen; schrijven om de beurt een zinnetje. Voor de afwisseling doen ze dat soms bij hem, soms bij haar op kantoor. Of gewoon in de loods van de importeur, op werkbezoek. Dat scheelt weer in de afwas.

Ik had hulp nodig. En die heb ik gevonden in Esmee Langereis, die ik stiekem - maar met medeweten van Mevrouw Hamersma - al jaren bewonder. Als collega. Niet alleen omdat ze bijzonder goed wijn kan proeven, maar vooral omdat ze haar constateringen buiten de cliché’s om weet te noteren.
— Harold Hamersma
Toen Harold mij in 2016 vroeg om zijn ‘co-palet’ te worden, was ik meteen enthousiast. En vereerd uiteraard. Diezelfde nacht verscheen De Grote aan mij in een bijzondere droom, waarover ik in ELLE Eten een column heb geschreven. Inmiddels ben ik een paar duizend wijnen verder en trots lid van team DGH.
— Esmee Langereis