Milton van SOMMOS loves COYAM van Emiliana

Is Milton dreaming van een White Christmas? Of van de wijnmaakster van de Coyam?

Wijn-Kerstpakketten zijn HOT. Net als de SOMMOS mannen Milton, Job, Bjorn, Stefan, Wout en Ruben. Niet gek dus dat Albert Heijn ze een selectie liet maken voor bij een Allerhande Kerstmenu. Check deze wijndoos van de leukste sommeliers van Nederland.

Een van de zes wijnen uit de SOMMOS box is de Coyam van Emiliana, uit Valle de Colchagua, Chili. Inderdaad een echt goede, fruitige, stevige rode blend van cab sauv, carmenère, merlot en syrah. (Kreeg van ons een 9- in De Grote Hamersma.) 

Topwijn dus. Maar misschien was de wijnmaakster ook een selectiefactor. Want laat ik nu toevallig samen met Milton bij dat wijnhuis bezoek geweest zijn en er een paar filmpjes gemaakt hebben.

Op deze video zie je hoe Milton tijdens een ritje door de wijngaarden op de Unimog, smelt voor de ubercharmante wijnmaakster Noelia Ortz. Die ook nog eens Nederlands blijkt te spreken! 

Na Emiliana bezochten we nog een wijnhuis, maar Milton kon zijn aandacht er maar moeilijk bij houden. Of zou het misschien de jetlag zijn geweest? :)

De box van 6 flessen waarin ook een mini-Allerhande met 6 bijpassende gerechten kun je online bestellen: AH SOM­MOS Kerst Wijn­box: Som­me­lier Se­lec­tie, € 47,94

Milton en Job over de Coyam in het begeleidende gidsje:
'Luxe comfortwijn, een hoofdgerecht waardig. Zacht, zwoel, cassis, munt, tannines van fluweel, houtrijping als mocca, pruimen, vanille, chocola. Kan zeker in een karaf geserveerd. Pure verleiding waar je echt indruk mee maakt.'

Jaaaa jaaaa...